Najbolji slamari na jednom mistu

III Slamarsko-slikarska kolonija „Lemeška jesen 2016“

Najbolji slamari na jednom mistu

Utorak, 06.09.2016. 11:20

BKC „Lemeški Bunjevci“ na čelu sa pridsidnikom Stipanom Budimčevićom, održali su treću po redu slamarsko-slikarsku koloniju „Lemeška jesen 2016“.

Prilipi ambijent Etno parka „Stari Ribnjak“ u Čonoplji okupio je petnajstak umitnika slamara i troje slikara koji su nuz druženje i međusobnu razminu znanja i veština stvarali motive ravnice u tehniki slame.

13

U izložbenom dilu etno parka postavljena je retrospektivna izložba radova sa dosadašnji kolonija i čuvene Lemeške krune od slame, radovi Stipana Budimčevića. Positioci i gosti kolonije su imali priliku da vide što god novo i lipo od slame, a i da se po želji i sami oprobaju u pletenju zlatni slamarski niti.

Svojim su prisustvom podržali izložbu: pridsidnica NSBNM dr Suzana Kujundžić Ostojić sa saradnicima i članovima Nacionalnog savita i zaminik gradonačelnice Sombora, Antonio Ratković i pomoćnik gradonačelnice Ivan Šimunov, isprid grada Sombora.    

Tokom svečane užne svim učesnicima su dodiljene zafalnice i simbolični suveniri a u znak zafalnosti na podrški Bunjevačkom kulturnom centru „Lemeški Bunjevci“, pridsidnici dr Suzana Kujundžić Ostojić pridata je umitnička slika u tehniki slame.

Slamarsko-slikarska kolonija je podržana od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose s virskim zajednicama, Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine i Grada Sombora.

Umitnički radovi s ove kolonije biće prikazani na izložbi uoči božićni praznika.

 R.P.

 

FOTO ALBUM

Foto: BIC