Na putu čuvanja nacionalne baštine

Održana godišnja skupština Bunjevačkog kola

Na putu čuvanja nacionalne baštine

Četvrtak, 30.06.2016. 22:30

U utorak, 28. juna, UG „Bunjevačko kolo“ održalo je redovnu godišnju skupštinu. Skupštinom je pridsidavala podpridsidnica udruženja, Aleksandra Medurić Kalčan.

Clanovi Udruzenja na Skupstini

Tom prilikom je podnet i pročitan izveštaj o radu ko i finansijski izveštaj za prošlu godinu, te plan rada za tekuću 2016. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

Kako je naglašeno, 2015. godinu je obeležilo obilje aktivnosti, posebno rad slamarske i likovne sekcije – „Umetnički studio Bunjevačko kolo“, čije je učešće na izložbama, smotrama i kolonijama bilo uspišno i ovinčano mnogobrojnim nagradama.

Prisutnim članovima Udruženja obratio se predsednik Dejan Parčetić i tom prilikom izrazio zahvalnost svim članovima Udruženja na postignutim rezultatima s nadom da će Udruženje i ubuduće jednako vridno raditi.

Kad je rič o planovima za tekuću godinu, oni se već uveliko sprovode u skladu sa planom i mogućnostima udruženja koje će i dalje nastojati da kroz svoj rad i aktvinosti doprinosi očuvanju kulture, tradicije i nacionalnog identiteta Bunjevaca u somborskoj opštini.

 

Predsednik Nadzornog odbora Nikola Zuljevic