Trening za Nacionalne savite nacionalni manjina na temu organizacionog i finansijskog menadžmenta

 


Trening za Nacionalne savite nacionalni manjina na temu organizacionog i finansijskog menadžmenta

│ Utorak, 25.04.2023. │


 

U ponediljak, 24. aprila u Subatici je održan trening za Nacionalne savite nacionalni manjina na temu organizacionog i finansijskog menadžmenta. Treningu su prisustvovali pridstavnici Nacionalni savita mađarske, hrvatske, bunjevačke, rusinske, crnogorske, nemačke, poljske i ukrajinske nacionalne manjine.

IMG 5178

Trening se realizuje u sklopu projektnih aktivnosti „Podrške jačanju vladavine prava u Srbiji“ zajednički finansirane od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ), implementiranih od strane Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), odnosno projekta Zaštita manjina u procesu pristupanja EU (Minority protection for EU accession - MPA) koji realizuje Evropski centar za manjinska pitanja (ECMI) u saradnji sa GIZ i Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

IMG 5188

Cilj treninga je da pridstavnicima Nacionalni savita nacionalni manjina omogući unapriđenje svakodnevnog funkcionisanja tako što će pružiti potribna znanja i praktične načine za obavljanje svakodnevni zadataka i ovlašćenja i poboljšati razumivanje finansijskih propisa koji se odnose na funkcionisanje nacionalni savita. Učesnicima su takođe podiljeni materijali koji će im koristiti u svakodnevnom radu savita, pružiti im praktične informacije i priporuke za prikupljanja sridstava kroz projekte, ali i razjasniti upravljanje rashodima i finansijsko izvištavanje.

IMG 5190

Trening se sastojao iz prvog dila koji je bio posvećen organizacijskom i drugog dila posvećenog finansijskom menadžmentu, kao i diskusije koja je imala za cilj da omogući učesnicima da podile konkretne probleme sa kojima se susreću u svakodnevnom radu i dobiju priporuke na koji način da ih prevaziđu. Trening su vodili eksperti iz ove oblasti, uključujući i pridstavnike Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

 

 


FOTOGRAFIJE