Javna rasprava u Subotici

 


Javna rasprava u Subotici

│ Izvor: BMC │ Srida, 17.02.2021. │


 

U Subotici je održana javna rasrava o Nacrtu zakona o izminama i dopunama Zakona o kulturi, koju sprovodi Ministarstvo kulture i informisanja. Panel diskusiji prisustvovali su pomoćnici ministra kulture i informisanja, Olga Gekić i Radovan Jokić, viši savitnik u Ministarstvu kulture i informisanja dr Predrag Blagojević i član Gradskog vića zadužen za oblast kulture i obrazovanja, Miloš Nikolić.

IMG 8249

Radovan Jokić je, obraćajuć se medijima uoči panel diskusije, izjavio kako je cilj izmina i dopuna Zakona u kulturi poboljšanje pojedini zakonski odredbi kojima bi se dalje uticalo na unapriđivanje rada ustanova kulture i cilog kulturnog sektora i kako se to, izmed ostalog, odnosi i na Nacionalni savit u kulturi, koji je imo 19 članova i čiji je rad ocinjen ko nefunkcionalan, a izbor njegovi članova ko sporan.

IMG 8222

Med onima koji su diskutovali po pitanju pojedini detalja oko Zakona bila je i dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine. Ona je naglasila kako je za manjine izuzetno značajno i da i dalje imaje mista u upravnim odborima oni kulturni institucija koje su im važne, jel je to jedan od ritki putova očuvanja tradicije, i kulturnog identiteta zajednice.