Okupljeni učenici koji će u sridnjim škulama učit bunjevački

 


Okupljeni učenici koji će u sridnjim škulama učit bunjevački

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 14.09.2020. │


 

U subotu, 12. septembra, u prostorijama Bunjevačke matice u Subotici, okupljeni su bili svi učenici koji će u sridnjim škulama učit bunjevački ko izborni predmet.

IMG 7735

Bila je to prilika da im štogod više o nastavi na bunjevačkom kažu dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, al i Bunjevačkog edukativnog i istraživačkog centra „Ambrozije Šarčević“, i Jadranka Tikvicki, pridsidnica Odbora za obrazovanje u NSBNM.

IMG 7755

Kako je istakla dr Kujundžić Ostojić za bunjevački su zainteresovani đaci iz svi sridnji škula u Subotici, a značajno je što će se i u sridnjim škulama, posli 100 godina pauze, opet moć učit bunjevački. Prema ričima Jadranke Tikvicki, u Odboru za obrazovanje su zadovoljni brojom učenika, a viruju da bi brojke bile i veće, al je nedostajala prava promocija predmeta, ko i sva ograničenja zbog aktuelne epidemiološke situacije.

IMG 7788

Prisutne je pozdravila i Jelena Babić koja je sridnju škulu okončala nuz maturski rad od Bunjevcima, a u muzičkom dilu programa učestvovo je učenik Muzičke škule Ivan Ivanković Radak. Potom su zafalnicama nagrađeni učenici koji su prija par miseci završili osnovnu škulu, a da su od prvog do osmog razreda išli na bunjevački.

Zanimljivo prijapodne okončano je obalaskom Subotice koje je organizovano u okviru programa „Upoznaj svoju varoš”, te divanom o nikim od značajni Bunjevaca koji su svojim zaslugama zadužili našu varoš, Ambrozijom Šarčevićom, Ivanom Sarićom i Blaškom Rajićom.

 


FOTOGRAFIJE