Za listove na jezicima nacionalni manjina 312 miliona dinara

Izvor: Pokrajinska vlada
Četvrtak, 07.02.2019.

Za listove na jezicima nacionalnih manjina 312 miliona dinara


Pridsidnik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za sufinansiranje listova na jezicima nacionalni manjina čiji su osnivači nacionalni saviti, vridne 312 miliona dinara, što je za 12 odsto više nego u prithodnoj godini.

MIROVIC-dodela ugovora
foto: Pokrajinska vlada

 

Rič je o 22 lista koje izdaje devet izdavački kuća – Mađar So, Het nap, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevački informativni centar, Ridne slovo i Makedonski informativni i izdavački centar.

Informisanje na jezicima nacionalnih manjina jedan od najznačajanijih prioriteta Pokrajinske vlade. Vojvodina pokazuje snagu i rešenost da brine o nacionalnim manjinama i očuvanju njihovog identiteta“, kazo je pridsidnik Mirović.

Uspeli smo da ukupnu vrednost ove podrške koja je 2016. godine, kada smo formirali Pokrajinsku vladu iznosila 264 miliona dinara uvećamo na 312 miliona dinara, izjavio je pridsidnik Mirović.

Pokrajinska vlada vaš je iskren partner i prijatelj, i zato smo danas vaši gosti, kako bismo se na licu mesta uverili u kakvim uslovima radite, i kako mi možemo da pomognemo da ti uslovi budu bolji“, naglasio je pridsidnik Mirović.

Direktor Novinsko izdavačke ustanove „Hlas ljudu“ Samo Žjak zafalio se pridsidniku Miroviću na podrški jer, kako je rekao „tradicija duga 75 godina, ne bi postojala bez pomoći i podrške“.


Direktor NIU „BIC”, Mirko Bajić o sufinansiranju

Video prilog: BMC