Pridstavnici Nacionalnog savita Bunjevaca na prijemu kod gradonačelnice

Pridstavnici Nacionalnog savita Bunjevaca na prijemu kod gradonačelnice

Izvor: Grad Sombor   Srida, 19.12.2018.


Gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović primila je pridstavnike Nacionalnog savita Bunjevačke nacionalne manjine. Poželevši im dobrodošlicu,  izrazila je zafalnost što su odlučili da sidnicu savita održe baš u Somboru.

Foto 1
foto: Grad Sombor

Za nas jeste važno da Sombor bude, na neki način, prepoznat u fokusu i nacionalnih zajednica koje ovde rade i stvaraju, zato se zahvaljujem što ste odlučili da ovde održite sednicu i isto tako se nadam da ovo neće biti jedina. Grad Sombor mnogo čini za svaku  nacionalnu zajednicu na teritoriji grada, da imaju dobre uslove i kvalitetne mogućnosti da rade i da se razvijaju, i u tom smislu smo uradili mnogo po pitanju finansiranja. Nama jeste od značaja da i Somborci unutar nacionalnih saveta budu na odgovarajući način prepoznati, zbog toga nam je drago što su se i ovaj put našli u sastavu Nacionalnog saveta Bunjevaca, ali svakako jeste dobro da sve ono što se radi, da se radi u interesu zajednice i da to doprinosi boljitku svih onih građana koji toj zajednici pripadaju. Što se tiče grada Sombora, mi smo i do sada pružali podršku, ali svakako da može uvek više i bolje, nadam se da će tako i biti“ istakla je gradonačelnica Dušanka Golubović.

Foto 2
foto: Grad Sombor

U ime Nacionalnog savita Bunjevaca na prijemu se zafalila pridsidnica savita Suzana Ostojić Kujundžić, a pored nje prijemu su prisustvovali prim. dr Vlada Babić zaminik pridsidnice savita, Mirko Bajić pridsidnik izvršnog odbora Savita i članovi savita Branko Pokornić, Aleksandar Bošnjak i Dejan Parčetić.