Konstituisan četvrti saziv Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine

Konstituisan četvrti saziv Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine

Izvor: Bunjevački Media Centar   Subota, 01.12.2018.


U bunjevačkoj zajednici, u radu Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, biće ostvareno zajedištvo dvi izborne liste koje su učestvovale na izborima. To je i definitivno potvrđeno na konstitutivnoj sidnici, potom i prvoj radnoj, održanim u prostorijama Bunjevačke matice u subotu, 1. decembra.

Četvrti saziv Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine

Jednoglasnom odlukom svi osamnajst prisutni članova novog saziva NSBNM (od devetnajst koliko Savit broji) za pridsidnicu je ponovo izabrana dr Suzana Kujundžić Ostojić. Jedinstvo izmed dvi liste pokazano je i nastavkom odabira čelnika, zaminik pridsidnice biće prim. dr Vlado Babić, a podpridsidnici Nikola Babić, Veljko Vojnić i Dejan Parčetić. Pridsidnik Izvršnog odbora u novom sazivu biće ponovo Mirko Bajić, dok će u IO NSBNM bit još Sandra Iršević, Nikola Žuljević, Branko Pokornić i Tihomir Vrbanović.

IMG 0583

Na početku drugog mandata dr Kujundžić Ostojić je istakla zadovoljstvo radom na konstitutivnoj i prvoj radnoj sidnici, zafalila se svima onima koji su glasali na izborima, ko i onima koji su joj ukazali povirenje, te je dodala:

Razgovori, dogovori i usaglašavanja su osnova svega što se radi u Savitu. Ni u okviru jedne liste nema jednoumlja, različito vidimo određene stvari, al smo se uspili dogovorit oko svi sporni i nesporni pitanja. Bilo bi loše i kontraproduktivno da se nadglasavamo, a naredne četri godine „poklonimo“ sebi i našim raspravama. Nismo tu zbog tog. Sad su sve odluke donete jednoglasno, neće to bit tako uvik, biće i rasprave, a tako i triba, no, moramo zajednički radit na stvarima koje nas očekivaje – kaže nova-stara pridsidnica Savita.

N. S.


Video prilog: BMC

 

Galerija fotografija