Održan drugi po redu „Složni mozaik Srbije” u Beogradu

Održan drugi po redu „Složni mozaik Srbije” u Beogradu

Izvor: Bunjevački Media Centar   Srida, 13.12.2017. 09:10


Druga po redu manifestacija „Složni mozaik Srbije“ održana je u nedilju 10. decembra na Beogradskom sajmu u Beogradu. Na ovoj manifestaciji su se pridstavile sve nacionalne zajednice koje žive na teritoriji Republike Srbije a u povodu obilužavanja „Dana ljudskih prava“.

DSC00811

Na početku samog svečanog programa prisutnima se obratila direktorica Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović a potom Aleksandar Vulin ministar odrane u Vladi Republike Srbije. To je bila prilika da se sve nacionalne zajednice pridstave sa svojim specifičnostima kroz kulturu, običaje, muziku, nacionalna ila i drugo.

 

Bunjevačka nacionalna zajednica se pridstavila po drugi put sa svojim štandom, di su positioci imali prilike vidit bunjevačku nošnju, predmete od slame ko i tradicionalna bunjevačka ila i pića.

 

Delegacija koja je na ovom drugom po redu „Složnom mozaiku Srbije“, pridstavljali su pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić, direktor NIU BIC–a Mirko Bajić, pridsidnica odbora za kulturu pri BNS Kata Kuntić. Isprid UG „Bunjevačka vila“ iz Male Bosne, Marija Bošnjak se pridstavila sa tradicionalnom bunjevačom poslasticom – listićima a isprid BKC „Lemeški Bunjevci” pridstavio se poznati bunjevački slamar, Stipan Budimčević sa žitnom krunom i slikama od slame.

 

U kulturno-umitničkom dilu programa nastupilo je KUDŽ „Bratstvo“ iz Subotice sa spletom bunjevački igara.

T.B.


Video prilog: Bunjevački Media Centar


GALERIJA FOTOGRAFIJA