Posita bunjevačkim institucijama

Posita bunjevačkim institucijama

Izvor: Bunjevački Media Centar (Ksenija Stojičić)  Ponediljak, 06.11.2017. 18:45


U sklopu priprema za drugi Sajam nacionalni manjina pod nazivom „Složni mozaik Srbije“ direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, Suzana Paunović, sastala se u ponediljak sa pridsidnicima nacionalni savita bunjevačke, mađarske, i hrvatske nacionalne manjine.

IMG 8645

U Nacionalnom savitu bunjevačke nacionalne manjine, izmed ostali ona je divanila sa pridsednicom dr Suzanom Kujundžić Ostojić o trenutnom položaju ove manjine.

 

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, Suzana Paunović obašla je u ponediljak i prostorije Bunjevačkog informativnog centra sa čijim radom je, kako kaže, zadovoljna.

 

Bunjevački informativni centar je nešto što može da posluži kao primer i za druge nacionalne savete. Ovo predstavlja pre svega jedno mesto koje odiše profesionalizmom, ono što i jeste bila osnovna ideja prilikom njegovog formiranja, a ono što mislim da je jako važno jeste da se prate nova zakonska rešenja, i da se pokuša ići u susret problemima. U današnjem razgovoru sa gospodinom Mirkom Bajićem, direktorom Bunjevačkog informativnog centra mogli su se čuti i konstruktivni predlozi kako se unapred može reagovati da niti ovaj informativni centar niti bilo koji drugi koji funkcioniše ne dodje eventualno u bilo kakav rizik i problem kada je u pitanju održivost.“- kazala je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, Suzana Paunović na kraju obalaska prostorija Bunjevačkog informativnog centra.