Somborska bunjevačka Dužionica 2017

UG „Bunjevačko kolo“ Sombor

Somborska bunjevačka Dužionica 2017

Izvor: Bunjevački Media Centar - Sombor       Ponediljak, 24.07.2017.

   Po 17. put od reosnivanja udruženja, UG „Bunjevačko kolo“ iz Sombora, pripravilo je proslavu završne žetelačke svečanosti, „Somborsku bunjevačku Dužionicu 2017“.

40 

   Paradno, s konjanicima na čelu svečanog defilea, varoškim vincima se uputila kolona s priko dvadeset fijakera s risarima i mladima u svečanim bunjevačkim nošnjama koji su se zajedno s gostima, uputili ka župnoj crkvi Presvetog Trojstva.

   Svetu misu – Zafalnicu na kojoj se blagosilja kruna od žita i kruv od novog brašna, pridvodio je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar sa somborskim sveštenstvom. Bandašica i bandaš, Aleksandra Bajkin i Srđan Mijić, poneli su posvećen kruv do varoške županije di je pridan pridsidniku Skupštine somborske varoši, prim dr Zoranu Parčetiću.

32

   Svečanost somborske Dužionice uveličali su brojni gosti iz Republike i Pokrajine: Aleksandar Martinović, narodni poslanik i šef poslaničke grupe SNS, Milan Kovačević, zaminik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine, Ljibuška Lakatoš, republička poslanica i članica odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova. Svečanost je dolaskom uveličala pridsidnica NSBNM dr Suzana Kujundžić Ostojić, potpridsidnik NSBNM Nikola Babić, pridstavnici Bunjevačke Matice, pridstavnici BKC "Subotica", BKC "Lemeški Bunjevci", familija Jozić iz Čonoplje, pridstavnici Bunjevaca iz Mađarske i KUD „Čiče“ iz Republike Hrvatske.

   U ime organizatora goste su pozdravili pridsidnik UG "Bunjevačko kolo", Dejan Parčetić i pridsidnik organizacionog odbora Dužionice, prim dr Vlado Babić, narodni poslanik.

U organizaciji programa 17. Somborske bunjevačke Dužionice učestvovalo je i Gradsko kulturno-umitničko društvo Ravangrad.

Tokom svečanosti goste su pismom i svirkom zabavili somborski tamburaši a svečanost je završena narodnim veseljom u restoranu varoškog hotela.

R.P.