IN MEMORIAM

mr Đuro Bošnjak (1933-2017)

Utorak, 07.02.2017. 19:45

Povodom smrti mr Đure Bošnjaka, počasnog pridsidnika UG „Bunjevačko kolo”, u somborskoj Županiji je, u organizaciji Advokatske komore Vojvodine i UG „Bunjevačko kolo“ održana komemorativna sidnica.

IMG 5187

Familiji, brojnim prijateljima, kolegama i članovima “Bunjevačkog kola” na komemorativnom skupu, najprije se obratila podpridsidnica udruženja Aleksandra Medurić Kalčan i podsitila na bogatu biografiju, profesionalnu, radnu i društvenu ulogu Đure Bošnjaka. „Ponosni smo jer je bio dio naši života, života svoji Bunjevaca, svoji Somboraca, kolega koji njegovim odlaskom, osićaju veliku bol i prazninu. Bio je sjajan advokat, suprug, otac, rođeni lider, velik poznavaoc pravne materije, veliki Bunjevac, naš čika Đura Bošnjak!

S grupom entuzijasta, mr Đuro Bošnjak je 2000. godine reosnovo Bunjevačko kolo i bio aktivan učesnik u osnivanju Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine. U svojem obraćanju, podpridsidnik NSBNM, Nikola Babić je istako:

Naš Đuro je, manirom iskusnog i odmirenog advokata, iznad svega, vrlog poznavaoca kulture i istorije Bunjevaca, doprinosio afirmisanju savita ko institucije Bunjevaca i pri tom se zalago, u svakoj priliki, da se poboljša položaj Bunjevaca u Somboru. Đuro Bošnjak će ostat nezaboravan i zbog tog što je na elektorskoj skupštini Bunjevaca u Subotici, prikazo dekret iz 1945. godine kojim su Bunjevci nasilno upisivani i tretirani ko Hrvati. Zbog svi ovi zasluga, Nacionalni savit Bunjevačke nacionalne manjine, ove godine želio se, 23. februara, na Dan osnivanja Nacionalnog savita, odužit sa priznanjom pod nazivom „Blaško Rajić“ za doprinos u očuvanju i razvoju bunjevački institucija.

IMG 5185

U ime Advokatske komore Vojvodine, ogranka u Somboru, od mr Đure Bošnjaka se prigodnim ričima oprostio advokat Dragan Konjović.

Otišo je onako kako je i živio, tiho, mirno, nenametljivo, dostojanstveno. Otišo je prijatelj svih nas, negdi gori, med zvizde u nebeske visine di njegova svitlost ne mož da se ugasi. Možmo slobodno reći, bio je doajen i bard u našoj profesiji.

Ističuć značajno misto i doprinos Đure Bošnjaka u domenima vojvođanske pa i srpske advokature, Konjović je istako:

Rad u advokaturi i rad za advokaturu – šta li je teže? Advokat Đuro Bošnjak je sa velikim entuzijazmom i požrtvovanošću radio za dobrobit i dostojanstvo naše profesije. U Advokatskoj komori Vojvodine je vrlo brzo steko ugled i poštivanje.“

Đuro Bošnjak je bio autoritet u svojoj profesionalnoj branši, čija se rič i mišljenje pažljivo slušala, poštivala i imala svoju težinu. Bio je zaminik pridsidnika Upravnog odbora komore i na drugim odgovornim funkcijama. Ko dugogodišnji pridsidnik podružnice, sad ogranka u Somboru, podigo je ugled podružnice ko pozitivnog primera drugim ograncima. Kamen temeljac advokature, kako kažu za Bošnjaka, proveo je 52. godine u advokaturi.

Đuro Bošnjak je za sobom ostavio veliku prazninu med svojim prijateljima, kolegama... med svojim Bunjevcima.

Nedostajaćete nam dragi Đuro! Vaš šešir i šeretski osmih ispod brkova, kafica i špricer na pauzi, vaši divani i dogodovštine, mudri saviti, elegancija u odivanju...a vi ćete za to vrime u fijakeru, sa slamnatim šeširom na glavi obilazit nebeska prostranstva...“   reko je Konjović u svojem oproštajnom govoru.

IMG 5182

Mr Đuro Bošnjak (1933-2017) je saranjen 07. februara u porodičnoj grobnici na Malom katoličkom groblju u Somboru. Bunjevačka zajednica se mr Đuri Bošnjaku,odužuje za doprinos u očuvanju i razvoju bunjevački institucija, priznanjom „Blaško Rajić“ koja će 23. februara bit uručena njegovom sinu, Aleksandru Bošnjaku, članu NSBNM.

R.P.