Pridsidnik Igor Mirović primio pridsidnicu Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine

Pridsidnik Igor Mirović primio pridsidnicu Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine

Utorak, 08.11.2016. 13:30

Pridsidnik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas pridsidnicu Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, dr Suzanu Kujundžić Ostojić, sa kojom je razgovaro o pitanjima koja se tiču bunjevačke nacionalne manjine, kao i položaja nacionalni manjina u Vojvodini.

Mirovic Bunjevci 01 
Fotografije: Pokrajinska vlada

Na sastanku je razgovarano o pitanjima iz oblasti: kulture, upotribe jezika odnosno govora, obrazovanja i informisanja, a pridsidnik Mirović je istako da je realna potriba da se nacionalnim savitima i institucijama manjinski zajednica u Pokrajini obezbedi finansijska podrška na nivou one koja je bila 2014. godine, a koja je poslidnje dvi godine bila slabija i sasmim tim, nedovoljna.

Pridsidnica Bunjevačkog nacionalnog savita se, podsetivši na činjenicu da Bunjevci ove godine obilužavaju 330 godina života u Vojvodini i iznevši podatak o tom da ova zajednica danas u Pokrajini broji 16 500 pripadnika, zafalila i na saradnji korektno uspostavljenoj saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose s virskim zajednicama.

 Mirovic Bunjevci 02