Društvo, kultura, umitnost

U Somboru pridstavljen Bunjevački kalendar za 2015.

Bunjevački kalendar dio svake bunjevačke familije

IMG 0454

   Prva manifestacija u 2015.godini u Bunjevačkoj kući u Somboru bila je 15. januara kad je svečano pridstavljen Bunjevački kalendar za 2015.godinu.

   Bunjevačka kuća, ko i uvik pripuna gostiju, domaćinski je dočeka goste iz Subotice: urednika kalendara Miroslava Vojnića Hajduka Maraču i pridsidnika Bunjevačke Matice, Ivana Sedlaka. Gosti su divanili o istorijatu bunjevački kalendara od prvi kalendara s kraja 19. vika pa do najnovijeg izdanja za tekuću godinu.

   U prigodnom kulturno umitničkom programu gostima se po prvi put pridstavio mladi trubač Nenad Gvozdenac, učenik 2. razreda OŠ "Bratstvo jedinstvo" u Somboru, a lipom pismom, već tradicionalno veče su razgalile članice ženske pivačke grupe "Varošanke". Među brojnim tekstovima u kalendaru za 2015. godinu, štampani su i stihovi Aleksandre Medurić Kalčan i Aleksandra Jonjića koji su se tokom večeri pridstavili čitajući svoje autorske pisme.

   Nuz prigodan koktel, čeljad se družila i divanila a od gostiju iz Subotice tražio se i kalendar više.

 R.P.

 

 

 

 

 

TOMPA

Održano Veliko prelo u Tompi

DSC01512 

   U mađarskom mistu Tompa je u u subotu, 10. januara, održano Veliko prelo. Već sedmu godinu je organizator prela KUD „Kolo“ iz Tompe, a ova manifestacija svaki put okupi veliki broj gostiju. Ove godine prisutni su došli iz Kaćmara, Gare, Baje, Bačalmaša, Subotice, Tavankuta, a takođe su manifestaciju uveličali i gosti iz Holandije.

Veliko prelo je svojim prisustvom podržo Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine, ko i gradonačelnik Tompe, Ve Laslo.

U programu su učestvovali KUD „Neven“ iz Kaćmara i domaćin manifestacije, KUD „Kolo“ iz Tompe.

V.K.

  

Foto: BIC   

 

 

BKC Subotica

Pridstavljen Bunjevački kalendar za 2015. godinu

IMG 8547 

   U prostorijama Bunjevačke matice u utorak, 30. decembra, promovisano je 21. izdanje Bunjevačkog kalendara, za 2015. godinu, tradicionalnog izdanja za čiji su se izgled ove godine pobrinili Bunjevački kulturni centar iz Subotice i Bunjevačka matica.

Tokom promocije kalendara prisutnima su se obratili Miroslav Vojnić Hajduk Marača, urednik Kalendara, Ivan Sedlak, pridsidnik Bunjevačke matice, prof. dr Etela Jerinkić, pomoćnik gradonačelnika Subotice zadužena za kulturu, i Mile Tasić, bibliotekar. Tokom izlaganja se moglo čuti da je važno da je Kalendar protekih godina održao kontinuitet, te da 21. izdanje donosi i odriđene promine, kako u sadržaju, tako i u tehničkom uređenju. Nadalje, govornici su divanili o važnosti ovaki izdanja, jer ona biluže dešavanja, postaju svidoci istorije, al i čuvari jezika.

 

Foto: BIC (Nikola Stantić)

 

 

 
Još članaka...