Dešavanja

 

20 godina BM

Bunjevačka matica Vas poziva na svečanu akademiju sa koncertom u povodu 20. godina od reosnivanja (1995 - 2015) , 10. septembra 2015. (četvrtak) u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici sa početkom programa u 19 sati, di će se održat svečana dodila priznanja uz prigodan kulturno-umetnički program.

 

 

BKC „Bajmok“

„Dani bunjevačke kulture“

fest01

Bunjevački kulturni centar „Bajmok“ će u petak i subotu, 28. i 29. avgusta, bit domaćin "Dana bunjevačke kulture".

Ko i prijašnji godina, prvog dana će se održat promocija dokumentarnog filma, ovaj put o Miji Mandiću, a drugi dan je rezervisan za deseti "Festival bunjevački ila", saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj u sridu.

Kako je tom prilikom kazo Branko Pokornić, pridsidnik BKC „Bajmok”, očekuje se više od pedest vrsta ila, koja će positioci moć koštat, al i kupit i ponet kući. Festival će svečano bit otvoren u 10 sati, a proglašenje najbolji ila planirano je za 12 sati, dok je za 19 sati planirana igranka. 

Glavno ilo će i deseti put biti domaća tarana sa, takođe domaćom divenicom, koja će se prodavat po pristupačnoj cini od 150 dinara po porciji.

N.S. 

 

 

Pozivnica

Pozivamo Vas da u četvrtak, 27. avgusta, sa početkom u 19 časova u Kulturnom centru grada Novog Sada - Tribina mladih (Katolička porta) prisustvujete centralnoj manifestaciji "DANI BUNJEVAČKE KULTURE U NOVOM SADU". Srdačno Vas očekujemo! Program manifestacije "DANI BUNJEVAČKE KULTURE U NOVOM SADU"

 
Još članaka...