Visti

BNS

6. Sidnica Bunjevačkog nacionalnog savita

 

 

Grb BNS


Snimak sidnice Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

Subotica, 20.03.2015. godine. 

 

 

BNS

4. Sidnica Bunjevačkog nacionalnog savita

 

 

Grb BNS


Snimak sidnice Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

Subotica, 21.02.2015. godine. 

 

 

NSBNM

Obilužen nacionalni praznik

„23. februar – Dan osnivanja Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine“

b57

   U Plavoj Sali Gradske kuće u Subotici u ponediljak, 23. februara, Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine obilužio je drugi u nizu nacionalni praznika Bunjevaca, „23. februar – Dan osnivanja Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine“.

   Uoči svečane sidnice pridsidnica Bunjevačkog nacionalnog savita istakla je kako članovi Savita najviše doprinose radu BNS, te da bez pomoći Republike, Pokrajine i Grada ne bi uspili u ostvarivanju zacrtani ciljova. Na pitanje novinara kako ocinjuje dosadašnje sidnice novoformiranog BNS, mr Suzana Kujundžić Ostojić je kazala kako su se one, iako su bile raznolike, uvik završavale s osnovnom mišlju, a to je da se ono što postoji u bunjevačkoj zajednici mora sačuvat.

   Čestitajuć praznik Bunjevcima, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, u svom obraćanju je istakla da je u prithodnom periodu postojala kvalitetna saradnja s BNS, da su se rišavala brojna pitanja u cilju unapriđenja položaja bunjevačke zajednice, al i da ji očekiva velik poso u narednom periodu. Rič je o izradi akcionog plana za nacionalne manjine ko jedna od aktivnosti u okviru prigovaračkog poglavlja 23.

  Nacionalni praznik pripadnicima bunjevačke nacionalne manjine, „23. februar – Dan osnivanja Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine“, u ime Grada Subotica čestito je gradonačelnik Jene Maglai. On je tom prilikom istako kako je postignuta lipa saradnja s BNS, te da nema razloga da tako ne bude u budućnosti, jel su svi činioci koji utiču na lokalu zainteresovani da tako ostane. U svom obraćanju, Maglai je kazo kako su prid Nacionalnim savitom bunjevačke nacionalne manjine veliki izazovi, al i prilika za institucionalizaciju i postavljanje ozbiljni temelja u okvirima koji su regulisani Zakonom.

   Posli pozdravni riči uslidio je i drugi dio obilužavanja nacionalnog praznika, koji se odnosio na petu po redu sidnicu BNS, koja je bila svečanog karaktera. Imala je dvi tačke dnevnog reda. Prva se ticala polaganja svečane zakletve pridsidnice BNS, a potom i ostali članova Savita, a u okviru druge, pridsidnica Savita je uručila priznanja istaknutim članovima bunjevačke nacionalne zajednice. Priznanja su zavridili Nikola Babić, prvi pridsidnik BNS i član sadašnjeg saziva Savita, dok je drugo priznanje posthumno uručeno Karlu Blesiću, za njegov značajan i vridan rad u doprinosu razvoja bunjevačke nacionalne zajednice. Priznanje je primila njegova ćer Stela Bukvić, koja se nalazi na mistu zaminice pridsidnice BNS.

   Svečanoj sidnici povodom 12 godina postojanja Nacionalnog savita prisustvovali su gosti s republičkog i gradskog nivoa, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović sa saradnicima, načelnica Odeljenja za prava nacionalni manjina Violeta Ćorić, gradonačelnik Subotice Jene Maglai, pridsidnik Skupštine Grada Subotice Ilija Maravić, ombudsman u Subotici Zlatko Marosiuk, pridsidnik Nacionalnog savita mađarske nacionalne manjine Jene Hajnal, pridsidnik Nacionalnog savita nemačke nacionalne manjine Laslo Gence Mandler, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika RT Vojvodina Atila Marton, urednik TV emisije na bunjevačkom jeziku Spektar Joso Poljaković, te svi pridstavnici udruženja s bunjevačkim pridznakom.

S. N.

 

Video prilog Bunjevačkog media centra

 

Foto: BIC (Nikola Stantić)

 

 
Još članaka...