Visti

BNS

Pridstavnice Misije OEBS-a u positi Savitu

DSCN5227

     Povodom sprovođenja aktivnosti podrške politikama rodne ravnopravnosti unutar nacionalni savita i obuke osnaživanja žena koje su ušle u nacionalne savite da se aktivno bave ovim politikama, pridstavnici Misije OEBS-a su u sridu, 1. jula, positili Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine. Tom prilikom je savitnica za pitanja rodne ravnopravnosti Misije OEBS-a u Srbiji Zorana Antonijević istakla da je prijatno iznenađena zastupljenošću žena u Bunjevačkom nacionalnom savitu, a posebno je istakla značaj što je na čelu Savita upravo žena.

DSCN5232     Podpridsidnik BNS-a Nikola Babić je tokom sastanka kazo da u radu Savita, nuz muškarce, aktivno učestvuju i žene, te je dodo da su one tu zafaljujuć svojoj stručnosti i kvalitetima. On je istako da, nuz pridsidnicu BNS-a mr Suzanu Kujundžić Ostojić, žene nose i dva od četri Odbora u Savitu – tako je pridsidnica Odbora za kulturu Kata Kuntić, a Odbora za obrazovanje Mirjana Savanov, koja je nedavno učestvovala u edukaciji na temu rodne ravnopravnosti u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta. Sve to doprinosi očuvanju položaja žena u Savitu i poboljšanju rodne ravnopravnosti.

     Sastanku su u prostorijama BNS-a prisustvovali i savitnica u Odeljenju za demokratizaciju Misije OEBS-a u Srbiji Jelena Jokanović, pridsidnik Izvršnog odbora BNS-a Mirko Bajić, pridsidnica Odbora za obrazovanje Mirjana Savanov i pridsidnica Odbora za kulturu Kata Kuntić.

V.K. 

 

 

 

BNS

8. Sidnica Bunjevačkog nacionalnog savita

 

 

8-Sidnica BNS


Snimak sidnice Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

Subotica, 05.06.2015. godine. 

 

 

Grb BNS 

Na osnovu člana ­­­­14 Statuta Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine na 8. sednici održanoj 5.6.2015. u prostorijama Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine po tački 11. doneta je sledeća:

ODLUKA BR. 34/2015

Usvaja se pridlog proširenog sastava Odbora za kulturu:

Poziva se UG „Bunjevačka Matica“ da odustane od saizdavaštva knjige molitvenika biskupa Ivana Antunovića – “ČOVIK s BOGOM”, i zajedničkog obilužavanja 200 godina od rođenja biskupa Ivana Antunovića, sa hrvatskim udruženjom “Katoličko društvo za kulturu, povijest i duhovnost –Ivan Antunović“, i da ove aktivnosti sprovede pod pokroviteljstvom i u saradnji sa Nacionalnim savitom bunjevačke nacionalne manjine. Ne postoje pripreke da se u tom slučaju u postupak izdavanja knjige molitvenika uključi župnik crkve Sveti Roko dr Andrija Anišić, kao katolički svećenik.

Stav Nacionalnog saveta je da je svako udruženje koje je upisano u registar udruženja pri Nacionalnom savetu obavezno da svoje aktivnosti sprovodi u skladu sa opštim ciljem u pogledu ostvarivanja prava pripadnika bunjevačke nacionalne zajednice pod okriljem Nacionalnog saveta i u skladu sa usvojenim programom Odbora za kulturu.

Ukoliko Bunjevačka matica i dalje ne prihvata stav Nacionalnog saveta, Nacionalni savet  bunjevačke nacionalne manjine neće zvanično prisustvovati u programu obeležavanja, što će sugerisati svim članovima NSBNM kao i svim bunjevačkim udruženjima.

Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine

predsednica

mr Suzana Kujundžić Ostojić

 
Još članaka...