Visti

 BNS

 Ambasador SAD Majkl Kirbi positio Bunjevački nacionalni savit

IMG 8340

   Ambasador Sjedinjeni Američki Država u Republiki Srbiji Majkl Kirbi positio je danas kancelarije Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine. Tom prilikom je divanio s pridsidnicom BNS-a mr Suzanom Kujundžić Ostojić i pridsidnikom IO BNS-a Mirkom Bajićom, a teme su se odnosile na rad Bunjevačkog nacionalniog savita, ko i na probleme s kojima se bunjevačka zajednica susriće.

   Ambasador Kirbi je istako da je tokom dvi i po godine života u Srbiji uvidio kolko je naša država bogata, te kolko tom doprinose i manjinske zajednice svojim očuvanjom običaja, kulture i jezika. On je dodo da je u modernim zemljama teško očuvat svoju istoriju i tradiciju, te je izrazio zadovoljstvo što je imo priliku da se upozna s Bunjevačkim nacionalnim savitom i njegovim radom na daljem očuvanju kulture, običaja i samog identiteta bunjevačke nacionalne manjine, koja godinama nije bila priznata ko taka.

   Prilikom posite Njegove ekselencije, pridsidnica BNS-a mr Suzana Kujundžić Ostojić je izrazila zadovoljstvo što je Savit imo prilike da pokaže ambasadoru na koji način radi i brine o svojoj nacionalnoj zajednici. Ona je istakla da ima prostora za poboljšanje u bunjevačkoj zajednici, međutim činjenica da Bunjevci postoje i da se brinu sami za sebe je velika stvar.

Obadvi strane su prilikom posite izrazile nadu za razvijanje saradnje.

 V.K.

 

 Foto: BIC (Nikola Stantić)

 

 

 

BNS

6. Sidnica Bunjevačkog nacionalnog savita

 

 

Grb BNS


Snimak sidnice Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

Subotica, 20.03.2015. godine. 

 

 

BNS

4. Sidnica Bunjevačkog nacionalnog savita

 

 

Grb BNS


Snimak sidnice Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

Subotica, 21.02.2015. godine. 

 

 
Još članaka...