Visti

“Somborska bunjevačka Dužionica 2015.”

Zafala za dobru žetvu

IMG 3300

U nedilju, 26. jula, u Somboru je, u organizaciji UG ”Bunjevačko kolo” održana 15. po redu  od reosnivanja udruženja, završna žetelačka svečanost “Somborska bunjevačka Dužionica 2015”.

U crkvi Presvetog Trojstva održana je misa Zafalnica koju je, nuz somborsko sveštenstvo, vodio apostolski nuncije nadbiskup Orlando  Antonini, ambasador Vatikana u Srbiji. Nakon tradicionalnog Bandašicinog kola na varoškom trgu, posvećeni kruv i vinac poneli su ovogodišnji bandaš i bandašica, Žarko Goretić i Ivana Jakšić i  svečano pridali gradonačelniku Sombora, Saši Todoroviću.

Domaćini i pridsidništvo kola na čelu s Dejanom Parčetićom, pridsidnikom, podpridsidnikom Aleksandrom Bošnjakom, potpridsidnicom Aleksandrom Kalčan Medurić te počasnim pridsidnikom Đurom Bošnjakom, primili su brojne zvanice i goste, među kojima su gradonačelnik Saša Todorović, pridstavnici BNS na čelu s pridsidnicom mr Suzanom Kujundžić Ostojić, prim. dr Vlado Babić, republički poslanik,  prim. dr Zoran Parčetić, član gradskog veća za oblast zdravstvene i socijalne zaštite, član gradskog veća za kulturu Nemanja Sarač, direktrorica Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije, Marina Lukić Cvetić, pridstavnici Bunjevačke Matice, pridstavnici Bunjevaca iz Gare i Baje u Mađarskoj, gosti iz Slovenije, Holandije, SAD-a... koji su svojim prisustvom uveličali svečanost jubilarne 15. Dužionice.

Veselje i dobar štimung ulipšali su članovi GKUD "Ravangrad" i pridstavnici OKUD “I.L.Ribar” iz Sonte te Tamburaški sastav “Mesečina”.

R.P.

 

Foto: BIC

 

 

BNS

Pridstavnice Misije OEBS-a u positi Savitu

DSCN5227

     Povodom sprovođenja aktivnosti podrške politikama rodne ravnopravnosti unutar nacionalni savita i obuke osnaživanja žena koje su ušle u nacionalne savite da se aktivno bave ovim politikama, pridstavnici Misije OEBS-a su u sridu, 1. jula, positili Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine. Tom prilikom je savitnica za pitanja rodne ravnopravnosti Misije OEBS-a u Srbiji Zorana Antonijević istakla da je prijatno iznenađena zastupljenošću žena u Bunjevačkom nacionalnom savitu, a posebno je istakla značaj što je na čelu Savita upravo žena.

DSCN5232     Podpridsidnik BNS-a Nikola Babić je tokom sastanka kazo da u radu Savita, nuz muškarce, aktivno učestvuju i žene, te je dodo da su one tu zafaljujuć svojoj stručnosti i kvalitetima. On je istako da, nuz pridsidnicu BNS-a mr Suzanu Kujundžić Ostojić, žene nose i dva od četri Odbora u Savitu – tako je pridsidnica Odbora za kulturu Kata Kuntić, a Odbora za obrazovanje Mirjana Savanov, koja je nedavno učestvovala u edukaciji na temu rodne ravnopravnosti u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta. Sve to doprinosi očuvanju položaja žena u Savitu i poboljšanju rodne ravnopravnosti.

     Sastanku su u prostorijama BNS-a prisustvovali i savitnica u Odeljenju za demokratizaciju Misije OEBS-a u Srbiji Jelena Jokanović, pridsidnik Izvršnog odbora BNS-a Mirko Bajić, pridsidnica Odbora za obrazovanje Mirjana Savanov i pridsidnica Odbora za kulturu Kata Kuntić.

V.K. 

 

 

 

BNS

8. Sidnica Bunjevačkog nacionalnog savita

 

 

8-Sidnica BNS


Snimak sidnice Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

Subotica, 05.06.2015. godine. 

 

 
Još članaka...