Visti

BNS

Zvanično obraćanje Hrvatskom nacionalnom vijeću

Izvor: Bunjevački Media Centar  

Grb BNS   Na osnovu izveštaja Ekspertske komisije Saveta Evrope u kojem se konstatuje loš odnos izmed Hrvatskog nacionalnog vijeća i Bunjevačkog nacionalnog savita, odlučeno je da se priuzme prvi korak u uspostavljanju komunikacije izmed ova dva nacionalna savita.

Na 19. sidnici Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine doneta je odluka da se uputi otvoren poziv Hrvatskom nacionalnom vijeću u Republiki Srbiji, na uspostavljanje dijaloga i međusobnu komunikaciju.

Dijalog i međusobna direktna komunikacija BNS i HNV doprinela bi ostvarivanju prava i hrvatske i bunjevačke nacionalne zajednice u Republiki Srbiji, zaključak je poslidnje sidnice NSBNM.

Dopis će bit poslat Kancelariji za ljudska i manjinska prava, Ministarstvu lokalne samouprave, Misiji OEBS-a u Srbiji, Savetu Evrope, Hrvatskom konzulatu i Hrvatskom nacionalnom vijeću.

K.S.


 

 

Izvor: Bunjevački Media Centar       Srida, 27.09.2017.

Podiljeni paketići u škulama

 

20170925 123628   Utorak, 26. septembar bio je prilika da Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine obraduje dicu koja pohađaju fakultativni pridmet bunjevački govor s elementima nacionalne kulture.

U osnovnoj škuli „Sveti Sava“ pridstavnike bunjevački medija ugostila je učiteljica Mirjana Lončarević, koja učenicima trećeg i četvrtog razreda pridaje bunjevački.

Sa velikom radošću se vadilo napolje sve što su dica dobila, srića se nije mogla sakrit a nije je ni tribalo sakrivat.

Ko i đaci OŠ „Sveti Sava“ i sva druga dica koja pohađaju bunjevački dobili su iste take paketiće, koji će im virujemo bit podstrek da dobro uče, al i da se dalje lipo osićaju na časovima bunjevačkog.

T. K. M.

 

 

 

BNS

Obilužen “Dan Dužijance 2017”

Izvor: Bunjevački Media Centar       Srida, 16.08.2017.

Svečanošću u Gradskoj kući i pridajom kruva od novog brašna od strane bandaša i bandašice pridsidnici Bunjevačkog nacionalnog savita, dr Suzani Kujundžić Ostojić, obilužen je „Dan Dužijance 2017“, nacionalni praznik bunjevačke nacionalne manjine.

TOM 1582 

Svečanoj akademiji u Velikoj vićnici Gradske kuće prithodila je svečana povorka učesnika manifestacije koja je krenila od Bunjevačke matice, “Veliko bunjevačko kolo” na centralnom trgu, i polaganje cvića na bistu svećenika Blaška Rajića.

Ovogodišnji bandaš je Damir Sadojević, a bandašica Ivana Brančić, oboje iz KUD “Aleksandrovo”.

Ko i prithodni godina slavlje je nastavljeno u restoranu “Spartak S” di je odigrano “Bandašicino kolo”.

IMG 4398

Kruv od novog žita po prvi put osvićen je na misi u Franjevačkoj crkvi i tim povodom se dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, zafalila gvardijanu Zdenku Gruberu što je primio pridstavnike Bunjevaca u Božji dom. Ona kaže da se nada da će ovaj običaj prirast u tradiciju.

Prisutne goste u Velikoj vićnici pozdravili su i potpridsidnik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević ko i Tivadar Bunford, pridsidnik Skupštine grada.

K.S.

Franjevačka crkva

 

Dužijanca 2017

Galerija 1

Galerija 2

 

Video prilog BMC

Bandašicino kolo

 

 
Još članaka...