Visti

Ekskurzija za dicu koja uče bunjevački govor sa elementima
nacionalne kulture

Izvor: Bunjevački media centar   Utorak, 12.06.2018.


U subotu, 9. juna u organizaciji Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, održana je tradicionalna ekskurzija prid kraj škulske godine za dicu koja uče bunjevački u škulama.

IMG 4299

Vođa puta i organizator bila je pridsidnica NSBNM dr Suzana Kujundžić Ostojić. Ove godine dica su imala priliku upoznat se sa Bačom, mistom koje je važno za istoriju Bunjevaca.

Positili su franjevački samostan, di njim je gvardijan održo pridavanje o bogatom istorijatu ovog zdanja. Dica su takođe imala priliku čut autentične crkvene orgulje, pravu ritkost u današnje vrime.

IMG 4212

Nakon samostana, dica su u pratnji svoji pridavača obašla i tvrđavu u Baču, kojom je jedno vrime komandovo i Đuro Vidaković, o čemu je politikolog Zvonko Stantić održo i pridavanje na otvorenom. On je dicu upozno s istorijatom Bača, tvrđave al i bunjevački porodica koje su ostavile trag na ovom mistu. Ostatak ekskurzije dica su provela u manje formalnoj atmosferi, uživajući u sigri.

T.K.M.


Video prilog: BMC

 

Galerija fotografija

 

 

Održana šesta po redu Panel konferencija
„Usmeno narodno blago, običaji i tradicija bački Bunjevaca”

Izvor: Bunjevački media centar   Ponediljak, 28.05.2018.


Šesta po redu Panel konferencija „Usmeno narodno blago, običaji i tradicija bački Bunjevaca“ u organizaciji KUD „Bunjevka“ iz Subotice, održana je u petak 25. maja 2018. godine u svečanoj bioskopskoj sali Art bioskopa „Aleksandar Lifka“ u Subotici.

IMG 2648

Na samom početku programa prisutnima se obratila pridsidnica KUD „ Bunjevka“, Kata Kuntić i istakla značaj održavanja ove šeste po redu Panel konferencije, potom se prisutnima obratila koordinator ovog projekta Tamara Babić koja je ujedno pridstavila Zbornik radova sa V Panel konferencije iz 2017. godine i katalog koji je propratio program ovogodišnje Panel konferencije.

IMG 2664

Teme koje su se mogle čut u okviru ove Panel konferencije na temu nematerijalnog kulturnog nasliđa su:

- „Divojački štafir“ pridavač Kata Kuntić – KUD „Bunjevka“ – zaštitar nematerijalnog elementa

- „Kraljice na Dove“ pridavač dr Suzana Kujundžić Ostojić - KUD „Bunjevka“ – zaštitar nematerijalnog elementa

- „Čuvari bunjevačke muzičke tradicije“ – pridavač Tamara Babić - UG „Bunjevačka kasina“ – zaštitar nematerijalnog elementa

- „Dužijanca bački Bunjevaca“ – pridavač Kata Kuntić i dr Suzana Kujundžić Ostojić – Centar za kulturu Bunjevaca – zaštitar

Sve navedene teme su bile propraćene snimcima i video prezentacijama, uz detaljna obrazloženja koja potrđuju da svi od ovi elementa još uvik su živi i da postoji kontinuitet u pravcu tog da se mogu zaštitit ko nematerijalni elementi kulturnog nasliđa Bunjevaca.

T.B.


Video prilog: BMC

 

Galerija fotografija

 

 

Posita ministra državne uprave i lokalne samouprave našem gradu

Izvor: Bunjevački media centar   Srida, 23.05.2018.


Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, positio je danas Grad Suboticu i tom prilikom razgovarao sa pridstavnicima nacionalni savita nacionalni manjina sa sidištima u Subotici i Gradske uprave.

20180523 102826

Ministar Ružić najpre se sastao sa pridstavnicima nacionaloni savita nacionalni manjina - Mađara, Bunjevaca, Hrvata, Nemaca i jevrejskog saveza sa kojima je divanio o uslovima za ostvarivanje prava nacionalni manjina u Srbiji i pridstojećim izborima za nacionalne savite nacionalni manjina.

Razgovori su obavljeni u sidištu Nacionalnog savita Mađara. Nakon sastanka Ružić je obašao Gerontološki centar i Gradsku upravu.

K.S.

20180523 10100320180523 102141

 

 
Još članaka...