Visti

BNS

Delegacija BNS u positi gradu Somboru

F01 

   U utorak, 21. aprila, somborsku varoš je positila delegacija Bunjevačkog nacionalnog savita. Pridsidnicu BNS, mr Suzanu Kujundžić Ostojić i pridsidnika Izvršnog odbora BNS, Mirka Bajića primio je gradonačelnik Sombora, Saša Todorović.

   Bila je ovo prva radna posita čelnika Nacionalnog savita u trećem sazivu i kako je istakla pridsidnica mr Suzana Kujundžić Ostojić, ko rezultat ove posite mogu se očekivat dobri rezultati u budućnosti, generalno za bunjevačku zajednicu na teritoriji grada Sombora što je za Bunjevački nacionalni savit izuzetno važno imajuć u vidu da u Somboru živi značajan broj pripadnika bunjevačke nacionalnosti te da se bunjevačka nacija mora razvijat i napridovat.

Mirko Bajić, pridsidnik Izvršnog odbora BNS naglasio je da  se ovom positom  stavio akcenat na ostvarivanje prava bunjevačke nacionalne zajednice na teritoriji somborske varoši koje se najviše ogledaju kroz kulturu i informisanje.

 - Naglasio bi da je prioritetno, a  na temelju člana 77. Zakona o kulturi, vezanog za direktno finansiranje iz budžeta grada, misto, uloga, potriba i način rada svi bunjevački udruženja a prije svega UG "Bunjevačko kolo" ko mista koje za nas važi i funkcioniše ko Bunjevačka kuća u Somboru. Nastojali smo da, izmed ostalog i ovom positom, otvorimo putove  da UG "Bunjevačko kolo" ima obezbeđen prostor, ali i funkcionisanje jer je kroz konkurse i projekte nemoguće ostvarit sridstva za redovno funkcionisanje.

Tokom posite divanilo se i o pitanjima iz oblasti informisanja odnosno obrazovanja bunjevačke zajednice na teritoriji somborske varoši.

 - Virujem da će ovo bit dobra i plodonosna saradnja koja je ovom positom započeta – zaključila je pridsidnica Kujundžić Ostojić.

R.P.

 

 

BNS

7. Sidnica Bunjevačkog nacionalnog savita

 

 

Grb BNS


Snimak sidnice Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

Subotica, 17.04.2015. godine. 

 

 

 BNS

 Ambasador SAD Majkl Kirbi positio Bunjevački nacionalni savit

IMG 8340

   Ambasador Sjedinjeni Američki Država u Republiki Srbiji Majkl Kirbi positio je danas kancelarije Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine. Tom prilikom je divanio s pridsidnicom BNS-a mr Suzanom Kujundžić Ostojić i pridsidnikom IO BNS-a Mirkom Bajićom, a teme su se odnosile na rad Bunjevačkog nacionalniog savita, ko i na probleme s kojima se bunjevačka zajednica susriće.

   Ambasador Kirbi je istako da je tokom dvi i po godine života u Srbiji uvidio kolko je naša država bogata, te kolko tom doprinose i manjinske zajednice svojim očuvanjom običaja, kulture i jezika. On je dodo da je u modernim zemljama teško očuvat svoju istoriju i tradiciju, te je izrazio zadovoljstvo što je imo priliku da se upozna s Bunjevačkim nacionalnim savitom i njegovim radom na daljem očuvanju kulture, običaja i samog identiteta bunjevačke nacionalne manjine, koja godinama nije bila priznata ko taka.

   Prilikom posite Njegove ekselencije, pridsidnica BNS-a mr Suzana Kujundžić Ostojić je izrazila zadovoljstvo što je Savit imo prilike da pokaže ambasadoru na koji način radi i brine o svojoj nacionalnoj zajednici. Ona je istakla da ima prostora za poboljšanje u bunjevačkoj zajednici, međutim činjenica da Bunjevci postoje i da se brinu sami za sebe je velika stvar.

Obadvi strane su prilikom posite izrazile nadu za razvijanje saradnje.

 V.K.

 

 Foto: BIC (Nikola Stantić)

 

 

 
Još članaka...